Trainingen

Delen is vermenigvuldigen

Deep Democracy

Voor het organiseren van een verandering in de maatschappij hebben wij in onze ogen de Deep Democracy methode van Lewis nodig. Deze methode zorgt voor inclusieve besluitvorming met inbegrip van de meningen die vaak niet gehoord of geuit kunnen worden. Bovendien houdt deze methode rekening met emotionele en andere niet in ratio te vatten meningen en belangen. Dan zullen we nog conflicten krijgen met elkaar. Via Deep Democracy leren we om in groepen ons tot elkaar te verhouden. Belangrijk in een coöperatieve manier van samenleven is dat we conflicten leren oplossen op een manier die de relatie eert en verbetert. 

DeepDemocracytekening

Volg één van onze trainingen:

Online introductie praktische Deep Democracy Tools
  • Korte kennismaking met Deep Democracy door Babette te Winkel
  • 5 modules van 1 uur
  • Praktische implementatie van de vijf belangrijkste tools
Tweedaagse CoResolve Training (open inschrijving)
CoResolve: samen tot oplossingen komen

Agenda

Volgt z.s.m.

Online introductie praktische Deep Democracy Tools

Woensdag 24 januari en woensdag 7 februari 2024

Tweedaagse CoResolve

Wil je meer informatie over een van onze trainingen, laat dan hieronder je gegevens achter en we houden je op de hoogte van de nieuwste data!

Methode OM

Wat is Methode OM?

Methode OM is een integrale methode om de opgaven van overheden te verbinden met de wensen van bewoners voor hun eigen leefomgeving. De methode werkt als een gereedschapskist met daarin tools en technieken uit de organisatieantropologie, Deep Democracy en project- en portfoliomanagement. 

In de methode OM faciliteren we het samenwerken tussen bewoners en gemeente. We helpen de overheid goed in gesprek te komen met bewoners. Anderzijds vinden we het belangrijk dat bewoners zich werkelijk verdiepen in de opgaven van de gemeente. Door de partijen met elkaar te verbinden, groeit het wederzijds vertrouwen.

Methode OM, het boek

Als jij coöperatief invloed wil hebben in zijn of haar gebied vanuit een professie, vanuit persoonlijke betrokkenheid, dan is Methode OM interressant voor jou! Vanaf 3 november is het boek beschikbaar. In de praktijkverhalen vind je de interviews met de pioniers die ons voorgingen. De doeners die ontdekken wat werkt en wat niet. De basis van onze methode. In de gereedschapskist vind je de samenvatting van onze tools. 
Ook Chaingemaker worden of in gesprek over een project of opdracht? Neem contact op via info@chaingemakers.nl

Wat we nog meer doen

Lees meer over onze bijdrage aan gebiedsgerichte projecten en wat een traineeship bij ons inhoudt.  

Scroll naar boven